Moringa

ZELENO ZLATO !  

„Začuđujuća biljka“, „Drvo Života“

Moringa  je savršena prirodna Super Hrana koja po svojim nutritivnim svojstvima prevazilazi sve druge Super Biljke, a pogodna je u ishrani dijabetičara Tipa 1 i 2.

Sadrži 30% proteina – izgrađuje mišićnu masu, puno kalcijuma – ojačava kosti – sprečava osteoporozu.

Proteini u moringi sadrže 18 od 20 poznatih amino kiselina neophodnih telu, uključujuči i svih 8 esecijalnih koje ne možemo da sintetišemo i moramo ih uneti preko hrane.

Moringa sa više od 90 proverljivih nutricijenata, sadrži i značajnu količinu vitamina A (Alfa i Beta karoten), B, B1,B2,B3,B5,B6,B9,B12,C,D,E,K, Folnu kiselinu, Biotin i još više polifenola, minerala, vlakana i hlorofila kao i Omega 3,6,9 masne kiseline.

Sadrži i 36 anti-inflamatora,

Ćelije kože se uz Moringu daleko bržr obnavljaju što rezultira zapanjujućim smanjenjem bora.

Zeatin, sastojak Moringe je vrhunski antioksidant moćnih svojstava, podmlađuje organizam, usporava starenje. Moringa je snažan detoksifikator organizma.

 Moringa je

3x jači Antioksidans od aronije i 2x od akai beri,

Po sadržaju nutricijenata moringa prah sadrži:

15x više Kalijuma od banane,

10x više Vitamina A  i  4x više Beta Karotina od šargarepi,

25x više Gvožđa (ali 20x manje Oksalata) od spanaća,

17x više Kalicjuma i 2x više Proteina od mleka,

9x više Proteina od jogurta,

6x više Cinka od Badema,

5x više Dietetskih Vlakana od  povrća,

6x više Amino Kiselina od belog luka,

100x više GABA od braon pirinča,

2x više Poli Fenola od crvenog vina,

50x  više Vitamina B2 od sardine,

50x više Vitamina B3 od kikirikija,

4x više Vitamina E od kukuruznog ulja,

4x više Vitamina B1 od  svinjetine,

1000x više Zeatina od bilo koje druge biljke,

4x više Hlorofila od pšenične trave.

Moringa pomaže formiranje Hemoglobina i Mioglobina, koji deluju kao prenosioci kiseonika u krvi i mišićima zbog svog bogatog sadržaja gvožđa.

Moringa se koristi kod dijabetesa, regulacije krvnog prtiska, gbitka energije i težine, neuhranjenosti, lupusa, čišćenja debelog creva i crevnih poremećaja, raznih upalnih i drugih promena na koži, čireva, ulcera, reumatoidnog artritisa, osteoporoze, impotencije, menstrualnih tegoba, tumora, groznice, glavobolje ali i kao vitaminski dodatak ishrani i nutritivna pomoć doiljama.

Moringu mogu uzimati trudnice i dojilje, a može se davati bebama koje se odvikavaju od dojenja i maloj deci. Ona obezbeđuje neophodnu količinu nutricijenata zaa pravilan razvoj deteta i održavanje dobrog zdravlja i zaštite od infekcija, gljivica, za jačanje imuniteta itd., kako majke tako i deteta.

Prirodni benefiti Moringe:

-Ishranjuje imunološki sistem tela

-Postiče cirkulaciju

-Održava normalni nivo glikoze u krvi

-Prirodna svojstva protiv starenja

-Anti-upalna svojstva

-Poboljšava varenje

-Pojačava mentalnu jasnoću

-Na prirodan način povećava energiju

Moringa je efikasan tretman protiv širokog spektra bolesti jetre, kao što su i hronični i akutni hepatitis, ciroza jetre, masne degeneracije jetre, kod metaboličkih bolesti jetre nastalih zbog alkohola i droge. To je zato što Moringa ne samo da zaustavlja toksičnost koja uzrokuje ove bolesti već i pomaže da se ubrza regeneracija jetre.

Moringa nas snadbeva velikom  raznovrsnošću nutricijenata u ne-toksičnoj formi koja je laka za varenje. Moringa isto tako sadrži ove nutricijente u kombinacijama koje telo može lako da asimiilira i svari. Nije čudo što se Moringa smatra „čudesnim drvetom“ koje je sposobno da vam sačuva život.

Detaljnije o Moringi na  www.moringadrvozivota.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>